Державна прикордонна служба України повідомляє, що станом на 7 березня 11 об'єктів блокуються озброєними військовослужбовцями Росії, передає прес-служба відомства.

«Управління Азово-Чорноморського РУ, Севастопольський загін морської охорони, Сімферопольський прикордонний загін, відділ прикордонної служби «Керч», мобільна прикордонна застава «Масандра», ВПС «Євпаторія», ВПС «Сімферополь-авіа», ВПС «Щолкіне», Керченський ЗМО, ПТС «Мис-Ліхтар», ВПС «Севастополь». Напруженою залишається ситуація у пункті пропуску «Крим». Російські озброєні військові в кількості до 150 осіб блокують роботу пункту пропуску (склад прикордонного наряду в пункті пропуску - 15 осіб, значна частина з них жінки)», - наголошується в повідомленні.

У відомстві повідомляють, що ситуація в Азово-Чорноморському регіональному управлінні Державної прикордонної служби залишається напруженою, але контрольованою.

«Основні зусилля відомства спрямовані на недопущення реагування на провокації з боку військових ЗС РФ й агресивно налаштованих прихильників так званого кримського уряду, організацію охорони кордону в умовах блокування підрозділів Держприкордонслужби України іноземними спецназівцями», - йдеться в повідомленні.

Прикордонники зазначають, що вдалося зберегти корабельно-катерний склад морської охорони відомства (23 кораблі і катери передислоковані в порти Одеси та Бердянська) і не допустити захоплення зброї і військової техніки в Криму.

Нагадаємо, вчора Держприкордонслужба повідомляла про 10 об'єктів, які блокуються озброєними військовослужбовцями Росії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1465