При призначенні нового керівництва Державної адміністрації залізничного транспорту України не можна керуватися політичними міркуваннями. Про це у відкритому зверненні до прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка заявив народний депутат, колишній начальник Південної залізниці Віктор Остапчук.

«Залізниця - це високотехнологічна галузь, яка об'єднує Схід і Захід, Північ і Південь, є містообслуговуючою для низки населених пунктів України, і в якій працюють близько 300 тисяч осіб. Як фахівець у цій галузі стверджую, що її робота більш ніж на 90% залежить від якості управління», - підкреслив Остапчук.

За словами нардепа, високий професіоналізм майбутнього керівника Укрзалізниці має поєднуватися з ліквідацією будь-яких корупційних схем у галузі.

«Ми не можемо допустити, щоб революційною ситуацією скористалися для того, щоб поставити керувати залізницею чергового вчителя фізкультури. Це може не тільки викликати колапс галузі, але й істотно підвищить ймовірність виникнення аварійних ситуацій при залізничних перевезеннях, що становитиме реальну загрозу життю і здоров'ю громадян», - заявив екс-начальник Південної залізниці.

Остапчук запропонував, щоб кандидат на посаду керівника Укрзалізниці публічно представив на відкритому засіданні парламентського підкомітету з питань залізничного транспорту власну концепцію розвитку галузі. При цьому до засідання повинні бути широко залучені представники громадського сектору.

«Якщо працювати чесно і професійно, то уряд «камікадзе» може стати урядом успіху. Принаймні, що стосується " Укрзалізниці", то ця галузь може стати локомотивом успішних реформ в Україні, причому перші відчутні результати зростання будуть помітні вже через кілька місяців», - упевнений народний депутат.

Як стало відомо в четвер, 6 березня, найбільш імовірною кандидатурою на посаду генерального директора Укрзалізниці вважається Борис Остапюк, який уже обіймав посади в керівництві залізничної галузі і двічі був звільнений за грубе порушення трудових обов'язків.

Також у четвер начальник головного управління кадрів та соціальної політики Укрзалізниці Михайло Головацький заявив, що йому на телефон надходять дзвінки від якогось «пана Остапюка», який бачить себе новим главою Укрзалізниці і вже ставить завдання перед Головним управлінням кадрів змусити написати заяви про звільнення за власним бажанням начальників усіх шести залізниць України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

986