Політичні відносини Росії з Україною перервані, оскільки Москва не визнає легітимності нинішньої української влади.
 
Про це журналістам заявив постійний представник Росії при ООН Віталій Чуркін, повідомляє Центр новин ООН.
 
«Москва не визнає легітимності нинішньої української влади, тому перериває дипломатичні відносини з Україною», - акцентував він.
 
22 лютого Верховна Рада ухвалила постанову «Про самоусунення Президента України від виконання конституційних повноважень». Цією постановою призначаються позачергові вибори президента на 25 травня 2014 року.

23 лютого Верховна Рада України надала голові парламенту Олександру Турчинову повноваження Президента України.

В ООН як офіційний документа поширено листа Постійного представника України Юрія Сергєєва на ім'я голови Ради Безпеки, який оскаржує законність прохання Віктора Януковича застосувати на території України російські збройні сили.

1 березня Рада Федерації ухвалила постанову про використання Збройних сил РФ на території України на підставі звернення президента РФ, виходячи з інтересів безпеки громадян, у тому числі російських, та військового контингенту Росії, що дислокується на території України.

4 березня Верховний головнокомандувач Збройних сил Російської Федерації, президент Росії Володимир Путін віддав наказ військам і з'єднанням, які брали участь у військових навчаннях, повертатися в місця постійної дислокації. Того ж дня Путін заявив, що наразі немає необхідності введення російських військ в Україну.

З 27 лютого озброєні люди без розпізнавальних знаків блокують і захоплюють військові та державні об'єкти в Криму. Кримська влада визнала, що ці загарбники - російські військові.

У свою чергу США ввели візові санкції проти російських чиновників, чиї імена ще не визначені. Обама також висловився проти референдуму про самовизначення Криму, який місцевий парламент призначив на 16 березня.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк запропонував Росії налагодити нові відносини.

Станом на 7 березня в Криму перебуває близько 30 тисяч російських військовослужбовців.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1255