Прокурором Київської області призначено Володимира Бабенка.

Як повідомляє прес-служба наглядового відомства, заступник генерального прокурора України Григорій Середа представив колективу нового прокурора у середу, 5 березня.

Під час представлення заступник генпрокурора окреслив першочергові завдання в роботі органів прокуратури.

«Сьогодні важливим є системне реформування органів прокуратури України, а також впровадження сучасних підходів, відповідних форм та методів прокурорської діяльності, оскільки це є одним із ключових питань зміцнення верховенства права в державі», - сказав він.

Також зазначалося, що одним із першочергових завдань є відновлення правопорядку в регіоні, а також відновлення справедливості.

«Зокрема, йдеться про здійснення аналізу фактичного вчинення особами дій під час масових акцій протесту, звільнення від кримінальної відповідальності осіб, безпідставно притягнутих до неї. Разом із тим, вкрай важливо дати правову оцінку діям співробітників правоохоронних органів під час масових акцій протесту і притягнути до відповідальності тих, хто вийшов за межі своїх повноважень і віддавав злочинні накази підлеглим», - пояснив Середа.

Бабенко в органах прокуратури працює з 1990 року. Пройшов шлях від стажиста до керівника прокуратури області. До цього він працював на посаді заступника прокурора Київської області. Є Почесним працівником прокуратури України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

572