Міліція нагадує громадянам про відповідальність за збір і несанкціоновану торгівлю рідкісними первоцвітами, занесеними в Червону книгу. Про це йдеться в повідомленні прес-служби управління Міністерства внутрішніх справ у Києві.

«Нагадуємо, що згідно із законодавством, особи, які торгують первоцвітами, притягаються до відповідальності за ст.159, 160, 164 Кодексу про адміністративні правопорушення», - сказано в ньому.

Відомство наголошує, що з метою запобігання та припинення несанкціонованої торгівлі рідкісними рослинами столична міліція з 1 березня по 25 травня проводить профілактичні заходи під умовною назвою «Первоцвіт».

Зокрема, управління МВС у Києві створює спільні патрульні наряди з числа патрульної служби, дільничних інспекторів міліції, державної служби охорони, Державтоінспекції та громадськості для притягнення до адміністративної відповідальності осіб, які збирають, перевозять і торгують первоцвітами.

Крім того, правоохоронці надаватимуть всебічну допомогу державним інспекторам з охорони навколишнього середовища і працівникам лісової охорони.

МВС зазначає, що особливу увагу міліціонери звертатимуть на місця можливого продажу рідкісних рослин: підземні переходи, території біля станцій метрополітену, стихійні ринки та інші місця.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

696