Оприлюднення розшифровок розмови верховного комісара ЄС Кетрін Ештон і міністра закордонних справ Естонії Урмаса Паета викликало неоднозначну реакцію в експертному та журналістському середовищі.

«Мені дуже складно коментувати це питання. Як і більшість людей про розмову я дізналася із ЗМІ, - заявила у коментарі кореспонденту інтернет-видання From-UA державний і політичний діяч Естонії, міністр закордонних справ з 2002 по 2005 рік Крістійна Оюланд. - Якщо виявиться, що це правда, опозиція і міжнародне співтовариство буде в складній ситуації».

«Інформація про снайперів досить суперечлива. Мені здається, що значення цієї розмови перебільшене. Достовірної інформації, ким були ці снайпери, немає. Є певні розповіді, домисли і спекуляції, навіть на рівні міністерств. На сьогодні ми не можемо давати однозначних відповідей», - додала естонський політик.

Нагадаємо, запис розмови верховного представника Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон з главою естонського МЗС Урмаса Паета був викладений в Інтернет. У розмові співрозмовники згадують про те, що існує інформація, що снайпери могли стріляти в обидві сторони.

Міністр закордонних справ Естонії підтвердив справжність розмови, висловивши при цьому здивування з приводу того, як ці записи могли потрапити в сторонні руки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

694