Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» повністю розрахувалася з ВАТ «Газпром» за постачання російського природного газу в січні 2014 року. Про це йдеться в заяві прес-служби компанії.

«Для забезпечення стабільного постачання газу за чинним контрактом постачання з ВАТ «Газпром» НАК продовжить безперервне проведення розрахунків за отриманий у лютому поточного року природний газ», - зазначає прес-служба.

Крім того, враховуючи наявні затримки в розрахунках з ВАТ «Газпром» за імпортований природний газ, в тому числі, борги за газ, отриманий у листопаді та грудні 2013 року, сторони контракту не припиняють консультації щодо врегулювання термінів та умов розрахунків, що має виключити припинення або переривання постачання і транзиту природного газу.

«НАК «Нафтогаз України» докладає максимальних зусиль для гарантування надійної та безпечної роботи ГТС України. Всі підприємства компанії працюють у штатному режимі», - підкреслили у відомстві.

Нагадаємо, міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан заявив, що Україна збирається погасити поточні проплати за газ перед ВАТ «Газпром» на суму близько 400 млн дол.

1 березня офіційний представник «Газпрому» Сергій Купріянов заявив, що прострочена заборгованість України за постачання російського газу становить 1,549 мільярда доларів за такого рівня боргу та оплати країна може не зберегти чинну знижку на газ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1033