Делегація ОБСЄ глибоко стурбована станом справ у Криму і вважає ситуацію надзвичайно небезпечною. Про це в ході зустрічі із заступником міністра закордонних справ України - керівником апарату Андрієм Олефіровим заявили члени делегації ОБСЄ особистий представник чинного голови ОБСЄ по Україні Тім Гульдіманн, верховний комісар ОБСЄ у справах національних меншин Астрі Торс і представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович, повідомили Forum'у в Департаменті інформаційної політики МЗС.

Було повідомлено про перешкоджання їхній роботі в АР Крим з боку озброєних людей, відмову самопроголошеного керівництва Криму зустрітися з делегацією.

Олефіров звернувся до ОБСЄ з проханням сприяти швидкому початку роботи моніторингової місії ОБСЄ в Україні, в тому числі в АР Крим.

Сторони детально зупинилися на можливості залучення потенціалу інститутів ОБСЄ, зокрема Верховного комісара ОБСЄ у справах національних меншин та представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ до врегулювання ситуації в нашій країні.

Під час зустрічі Олефіров серед іншого запевнив, що всі органи державної влади України приділяють особливу увагу реалізації завдань, що сприяють утвердженню в українському суспільстві принципів свободи слова, толерантності і недискримінації, розвитку суспільства на засадах демократії та верховенства права.

Як раніше повідомляв ForUm, місія неозброєних військових спостерігачів ОБСЄ в Україні збільшиться до 40 осіб.

1 березня Рада Федерації ухвалила постанову про використання Збройних сил РФ на території України на підставі звернення президента РФ, виходячи з інтересів безпеки громадян, у тому числі російських, і військового контингенту Росії, що дислокується на території України.

4 березня Верховний головнокомандувач Збройних сил Російської Федерації, президент Росії Володимир Путін віддав наказ військам і з'єднанням, які брали участь у військових навчаннях, повертатися в місця постійної дислокації.

Того ж дня Путін заявив, що наразі немає необхідності введення російських військ в Україну.

З 27 лютого озброєні люди без розпізнавальних знаків блокують і захоплюють військові та державні об'єкти в Криму. Кримська влада визнала, що ці загарбники - російські військові.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

955