Інформацію про організаторів ескалації конфлікту на Майдані Незалежності, яка була оприлюднена в ході розмови між верховним представником ЄС із закордонних справ Кетрін Ештон і глави МЗС Естонії Урмаса Паета, підтверджувало МВС України. Про це в коментарі кореспонденту Forum'у заявив директор Центру євразійських досліджень Володимир Корнілов.

«Все це озвучувало свого часу (місяць чи півтора тому) українське МВС. Але тоді це назвали брехнею і провокацією. А зараз це визнають так чи інакше самі учасники Євромайдану, та ж Ольга Богомолець, на яку посилається міністр закордонних справ Естонії, і європейські політики. Це дійсно новина», - сказав Корнілов.

При цьому політолог зазначив, що у нього не було сумнівів у тому, хто був організатором акції протесту на Майдані Незалежності.

«Ці люди вже займають високі пости в українському керівництві у нелегітимній так званій новій владі. І вони не збираються відповідати за ту кров і всі вішатимуть на режим Януковича, Захарченка, відхрещуючись від своєї участі. Але правда все одно коли-небудь спливе», - вважає він.

Нагадаємо, в Інтернеті з'явився запис розмови верховного представника ЄС із закордонних справ Кетрін Ештон і глави МЗС Естонії Урмаса Паета, який, як випливає з опису, опинився в розпорядженні працівників Служби безпеки України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1086