В Ізраїлі активно обговорюють запис телефонної розмови верховного представника ЄС із закордонних справ Кетрін Ештон і глави МЗС Естонії Урмаса Паета, що з'явився в мережі Інтернет.

Про це Forum'у повідомив ізраїльський політолог, публіцист, громадський діяч Авігдор Ескін.

«Ця інформація широко пройшла по всіх ізраїльських ЗМІ й обговорюється на форумах та в токбеках. Багато людей шоковані до глибини душі. Не тільки російськомовні блогери, але й ізраїльтяни звикли вважати, що методами прихованої провокації вміло користувалися саме радянські спецслужби. Ніхто не очікував, що угруповання в Україні, які підтримуються Заходом і США, вдадуться до тих методів, з якими асоціювалася діяльність НКВС у сталінський період», - повідомив він.

Також ізраїльський політолог зазначив, що особливе здивування викликало те, що «Кетрін Ештон не висловила жодного слова осуду на адресу тих, хто розстрілював бійців «Беркута» і демонстрантів. Виходить, що вона знала і покривала подібну методику ведення боротьби».

«Ця інформація потребує незалежного розслідування міжнародною комісією. Важливо встановити, до якого саме угруповання належали снайпери? Хто фінансував їх і давав їм накази? Хто знав про їхню специфічну діяльність?» - резюмував він.

Нагадаємо, в Інтернеті з'явився запис розмови верховного представника ЄС із закордонних справ Кетрін Ештон і глави МЗС Естонії Урмаса Паета, який, як випливає з опису, опинився в розпорядженні працівників Служби безпеки України.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

945