Україна дотримується політичного шляху врегулювання ситуації в Криму. Про це вході зустрічі у Брюсселі з президентом Європейського парламенту Мартіном Шульцем заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, повідомляє прес-служба Кабміну.

За підсумками зустрічі Арсеній Яценюк повідомив журналістам, що з президентом Європарламенту обговорювалися шляхи подолання кризи, «яка стосується не тільки України і Росії, а всієї Європи». «Нам потрібно усвідомити, що це наша спільна відповідальність», - зазначив глава уряду.

За його словами, на столі зараз багато варіантів: «Ми дотримуємося політичного шляху, і від Росії залежить, чи готова вона вирішити цей конфлікт і провести реальні переговори для стабілізації ситуації, чи намагатиметься посилити напругу».

Прем'єр-міністр наголосив, що об'єкти Військово-морських сил України досі блокуються: «Ми звертаємося до російського президента та російської влади відвести свої війська і дотримуватися міжнародних угод, підписаних Україною і Росією».

«Нам необхідно терміново, підкреслюю - терміново - знайти рішення», - зазначив Яценюк і додав, що Україна готова знайти рішення зі столом переговорів разом зі США, ЄС, Росією.

«Просимо Росію відповісти, чи готові вони зберегти мир і стабільність в Європі, чи будуть далі провокувати та створювати напруження у двосторонніх та багатосторонніх відносинах», - підкреслив прем'єр-міністр.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк перебуває з одноденним робочим візитом у Брюсселі, де на запрошення Ради Європейського Союзу бере участь у позачерговому саміті глав держав та урядів країн ЄС.

У рамках робочого візиту відбудуться зустрічі Арсенія Яценюка з головою Ради Європейського Союзу Германом Ван Ромпеєм, президентом Європейської комісії Жозе Мануелем Баррозу, генеральним секретарем НАТО Андерсом Фог Расмуссеном.

Як раніше повідомляв ForUm, 1 березня Рада Федерації ухвалила постанову про використання Збройних сил РФ на території України на підставі звернення президента РФ, виходячи з інтересів безпеки громадян, у тому числі російських, і військового контингенту Росії, що дислокується на території України.

4 березня Верховний головнокомандувач Збройних сил Російської Федерації, президент Росії Володимир Путін віддав наказ військам і з'єднанням, які брали участь у військових навчаннях, повертатися в місця постійної дислокації.

Того ж дня Путін заявив, що наразі немає необхідності введення російських військ в Україну.

З 27 лютого озброєні люди без розпізнавальних знаків блокують і захоплюють військові та державні об'єкти в Криму. Кримська влада визнала, що ці загарбники - російські військові.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

717