У Донецьку міліція відкрила провадження за фактом захоплення будівлі облдержадміністрації стосовно більш ніж 70 людей. Про це повідомили сьогодні на брифінгу в Донецькому міському управлінні міліції.

За словами начальника Донецького міськуправління міліції Максима Кириндясова, міліцією було прийнято рішення вночі 6 березня зайти в приміщення облдержадміністрації та вивести громадян, які незаконно там перебувають.

«У результаті більше 70 людей доставлені в органи слідства. Це всі люди, які були затримані безпосередньо в коридорах або в кабінетах ОДА. Далі будемо кваліфікувати їхні дії, розглядати провину кожного або відсутність провини», - сказав Кириндясов.

Він уточнив, що за цим фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено провадження за ст. 341 (захоплення державних або громадських будівель або споруд), повідомляє «УНІАН».

«Там чітко вбачається склад злочину, але назвати людину злочинцем може лише суд», - додав Кириндясов.

Він констатував, що люди, які захопили будівлю ОДА, «розгромили кімнату ветеранів, де зберігалися нагороди наших співвітчизників, розгромлена бухгалтерія, розбиті предмети декору і великий акваріум у фойє ОДА».

«Люди, які закликали мешканців міста до мирних акцій, насправді займалися відвертим вандалізмом», - сказав начальник міського управління внутрішніх справ.

Він підкреслив, що «якщо міліція на попередніх етапах все-таки розраховувала на розуміння і наші зусилля були зосереджені на переговорному процесі, то зараз ми перекладаємо ці події у правове поле».

«В рамках закону міліція застосовуватиме заходи фізичного впливу на законних підставах, затримуватиме правопорушників, доставлятиме в райвідділи, де з ними проводитимуться слідчі дії і вони притягатимуться до кримінальної відповідальності», - зазначив Кириндясов.

Відповідаючи на запитання про долю лідера проросійських протестувальників Павла Губарєва, перший заступник начальника ГУ МВС України в Донецькій області Володимир Гончаров сказав: «Передбачена відповідальність за розголошення таємниці слідства. Я не можу сказати. Чи перебував серед затриманих у будівлі ОДА Павло Губарєв, такої інформації у мене немає».

Нагадаємо, рано-вранці 6 березня правоохоронці звільнили від проросійських активістів захоплену в середу будівлю Донецької обласної державної адміністрації.

5 березня учасники проросійського мітингу опозиції захопили будівлю обласної державної адміністрації в Донецьку.

Справу про захоплення Донецької обласної державної адміністрації кваліфікували як дії, спрямовані на насильницьку зміну конституційного ладу і державної влади.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

603