Спецслужби РФ причетні до оприлюднення запису телефонної розмови верховного представника ЄС із закордонних справ Кетрін Ештон і глави МЗС Естонії Урмаса Паета. Таку думку в коментарі Forum'у висловив народний депутат України від ВО «Свобода» Ігор Мірошниченко.

«Я не знаю, чи розмовляли чиновники такого високого рангу на цю тему. Можливо, вони просто байки труїли між собою, а росіяни вирвали це з контексту. Це також не виключено. Коментувати якісь чутки, плітки немає ніякого сенсу. Потрібно користуватися виключно перевіреною інформацією. Впевнений на 100%, що ні Європа, ні США, ні інші цивілізовані країни не користуються плітками. В Україні було багато представників Заходу під час Майдану, протистояння, боротьби з режимом Януковича. Вони всі могли бачити на власні очі. А хто були ті снайпери, ми дізнаємося найближчим часом, адже ГПУ, правоохоронні органи ведуть дуже серйозну роботу щодо їх виявлення і взяття під варту для проведення слідчих дій і допиту», - сказав він.

Крім того, Мірошниченко вважає, що «плівки» оприлюднені спецслужбами РФ. «Всі ті речі, які зараз поширюються - це потрібно Кремлю і Путіну. І Путін завжди намагається брехати, поширювати плітки, маячню і нісенітниці, щоб посіяти сумніви. Адже наслідком сумнівів є нерішучість. І та нерішучість, яку демонструє вкотре Європа щодо Москви, вигідна виключно Кремлю. Європа заявляє: ми будемо розбиратися, що за війська стоять в Криму, що там відбувається. Що відбувається? Окупація України. А всі телефонні розмови, що потрапляють зовні, записуються російськими спецслужбами. Коли американці критикували європейців за нерішучість - це теж росіяни вкидали в мережі інформацію, щоб розсварити США і ЄС. А зараз вони намагаються посіяти сумніви: чи можлива зміна влади в Україні відбулася шляхом інтриг, маніпуляції, а не волею народу», - зазначив свободівець.

Нагадаємо, в Інтернеті з'явився запис розмови верховного представника ЄС із закордонних справ Кетрін Ештон і глави МЗС Естонії Урмаса Паета, який, як випливає з опису, опинився в розпорядженні працівників Служби безпеки України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

843