Як стало відомо німецькій газеті Tagesspiegel, в Україні учасники «народних комітетів самооборони» намагалися заволодіти німецькими підприємствами.

Цю інформацію, отриману від Зовнішньоторговельної палати ФРН у Києві, газеті підтвердив глава однієї з компаній.

Минулого тижня на завод Quarzwerke Gruppe у Вінницькій області надійшов лист від «народного комітету самооборони». Автори звинувачували фірму в «корупції і знущанні над працівниками» й висунули вимогу «негайно призначити у керівництво фірми названу комітетом особу». «Ми чемно послалися на постійний контроль зовнішніх аудиторів і призначати нову адміністрацію заводу відмовилися», - розповів глава компанії Отто Хібер.

«Минулої п'ятниці ймовірні автори листа, за його словами, дійсно приїхали на автобусі до фабрики, маючи намір її захопити, але були відтіснені співробітниками (всього там працює 320 осіб). Хібер сказав, що заручився у представників нового уряду в обласному центрі та в Києві підтримкою в боротьбі з такого роду недружніми поглинаннями», - йдеться в статті.

Аналогічний випадок, як повідомили Tagesspiegel у Зовнішньоторговельній палаті, стався в Житомирській області. За свідченням виконавчого директора Східного комітету німецької економіки Райнера Лінднера, «невпевненість серед німецьких фірм дуже сильно зросла». Він зазначив, що київський Майдан Незалежності - це «не тільки «Євромайдан», як думає багато хто в Німеччині. Там дійсно можна зустріти прихильників зближення із Заходом, але трапляються також націоналісти і скопища хуліганів».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

935