Коли розпався СРСР, у деяких його колишніх республік, зокрема України, залишилися великі ядерні арсенали, нагадує The Jerusalem Post у статті «Український урок».

Справедливо стурбований цим Захід переконував незалежний Київ роззброїтися. У 1994 році Україна погодилася відмовитися від ядерної зброї в обмін на гарантії Америки і Британії захищати її територіальну цілісність. «Іншими словами, вони пообіцяли прийти на допомогу Україні в тому випадку, якщо хтось буде їй погрожувати. Цим «кимось» не міг бути ніхто, крім Росії», - йдеться в статті.

Вашингтону слід поставитися серйозніше до обіцянок, які він дав Києву, вважають в Ізраїлі. Внутрішнє силове протистояння в Україні не слід вітати, як ще один модний вуличний захід на зразок подій в арабському світі, як йдеться в статті, «невідомо чому названих «арабською весною». З самого початку можна було зрозуміти, що заворушення в Києві призведуть до тривожних наслідків у Криму. На думку видання, «хронічна нездатність оцінити геополітичні реалії спонукає американців і європейців роздавати обіцянки, які вони не виконують». Потерпають від цього ті, хто повірив їхнім запевненням, в цьому випадку - українці.

«Звичайно, вони не єдині, хто отримав гарантії, які не варті навіть паперу, на якому надруковані. Багато вірних союзників Америки були віддані в ході «арабської весни», - підкреслюється у публікації.

Нині Ізраїль змушують відмовитися від стратегічно важливих об'єктів в Юдеї та Самарії, залишивши незахищеним густонаселений центральний регіон країни. «Єдиним захистом Ізраїлю мають стати гарантії схожі на ті, що були дані українцям. Те, що відбувається в Криму має стати гучним застереженням від ввірення нашої долі у руки так званих союзників», - підсумовує Jerusalem Post.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

778