На сьогодні громадяни України забрали з банків близько 10% вкладів, але це не згубно для банківської системи. Про це, як передає кореспондент Forum'у, під час прес-конференції заявила директор генерального департаменту кредитно-грошової політики Національного банку України Олена Щербакова.

«На сьогодні відтоки (вкладів. - Ред.) склали вже близько 10%. З 27 січня вони складають 9-10%. Великі вони чи малі? Ви знаєте, напевно, це важко оцінити. На цей момент вони незначні для системи. Вони не руйнують основи банківської системи. Вони неприємні, але банки прагнуть максимально задовольняти клієнтів, видавати депозити», - повідомила Щербакова.

Представник НБУ також зазначила, що ще одним позитивним фактором на сьогодні є зменшення попиту на іноземну валюту. За статистикою регулятора, протягом січня-лютого 2014 року він був на 300 мільйонів менший, ніж у листопаді-грудні 2014.

Як раніше повідомляв ForUm, Національний банк України ввів тимчасові обмеження на зняття коштів вкладів в іноземній валюті.

Валентина Дудко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

909