МВС має у стислі терміни провести якісне розслідування всіх подій, що відбулися в Києві під час акцій масових протестів, і поінформувати про це громадськість. Про це в коментарі Forum'у заявив народний депутат України від фракції «УДАР» Сергій Каплін, коментуючи скандал, що розгорівся після публікації запису розмови верховного представника ЄС із закордонних справ Кетрін Ештон і глави МЗС Естонії Урмаса Паета.

«Результати роботи або є, або немає. Обов’язок міністра внутрішніх справ закрити всі ці питання. Всі можливості для цього є, адже правоохоронців у нас вдвічі більше, ніж військових. І бюджет там дуже непоганий. Цим питанням потрібно займатися, наводити лад... Не варто сидіти тихо. В історії з Майданом і антимайданом, з Кримом не має бути жодної білої плями. Вистачить нам історії з білими плямами: з відтятою головою Гонгадзе, з плівками Мельниченка і т.д. Це завжди використовується потім політиками», - підкреслив він.

Крім того, Каплін наголосив, що вивчив запис розмови. «Я кілька разів прослухав запис, вивчив позицію Естонії, коментарі. Є частина людей, які роблять зручні висновки. Є різні журналісти, різні люди, різні сторони. Сьогодні Путіну дуже зручно дестабілізувати ситуацію в Україні саме через формування недовіри до окремих лідерів опозиції. Але мені складно уявити Кличка, який наймає снайперів. Це нонсенс. Це виключено. Це те ж саме, якби Володя і Віталій билися... Вважаю, що взяли матеріал, викривили, щоб між Майданом і лідерами посіяти непорозуміння. Нічого глобального не відбудеться, хоча це тільки початок», - вважає ударівець.

Нагадаємо, в Інтернеті з'явився запис розмови верховного представника ЄС із закордонних справ Кетрін Ештон і глави МЗС Естонії Урмаса Паета, який, як випливає з опису, опинився в розпорядженні працівників Служби безпеки України.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

663