Окружним адміністративним судом Севастополя задоволено клопотання прокуратури міста про забезпечення позову та зупинено дію ухваленого з порушенням Конституції та законів України рішення Севастопольської міської ради від 1 березня № 7150 «Про заяву депутатів Севастопольської міської ради щодо політичної ситуації в Україні», повідомили Forum'у у прес-службі Генеральної прокуратури.

Зазначеним рішенням підтримана ініціатива Верховної Ради АР Крим про проведення референдуму, створена робоча група щодо цього питання, а також делеговані всі функції виконавчої влади незаконно створеній координаційній раді з організації Севастопольського управління щодо забезпечення діяльності міста.

Ухвалою суду призупинено дію зазначеного рішення до набуття чинності рішення в адміністративній справі, оскільки захист прав, свобод та інтересів членів громади Севастополя стане неможливим без вжиття таких заходів.

Згідно з ч. 5 ст. 118 Кодексу адміністративного судочинства України виконання рішень суду з питань забезпечення адміністративного позову здійснюється негайно. Розгляд справи по суті призначено на 27 березня.

Нагадаємо, голова Севастопольської міськадміністрації Володимир Яцуба подав у відставку. Севастопольська міська рада створила управління для забезпечення життєдіяльності міста та призначила його керівником народного голову Олексія Чалого.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

683