В програмі нового уряду немає показників макроекономічних даних, виконання яких можна було б проконтролювати. Про це в коментарі кореспонденту Forum'у сказав президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.

«У цій програмі є головний недолік - немає чітких даних, тому буде складно чітко оцінити, що виконано, а що - ні. Незрозумілі показники щодо зарплат, пенсій, інфляції та інших макроекономічних показників», - сказав Охріменко.

Він висловив надію, що при перегляді державного бюджету стануть зрозумілими основні економічні показники, на які буде орієнтуватися країна. «За нинішньою програмою складно взагалі щось оцінювати. Там більше якихось проектів, ніж реальних показників, дивлячись на які можна зрозуміти: вдалося чогось досягти чи ні», - вважає він.

При цьому, президент Українського аналітичного центру позитивно оцінює рішення Кабміну отримувати кредит МВФ та підвищувати тарифи на газ для українців. «Так, українцям доведеться платити, але населення почне більше економити. Але жорстка політика щодо тарифів на ЖКП для населення відповідає вимогам МВФ», - зазначає Охріменко.

Крім того, уряд, за його словами, планує переглянути державну політику у сфері дотацій. «Внаслідок цього українці платитимуть за громадський транспорт і послуги ЖКГ, як європейці. Це перший крок до того, щоб привчати нас жити в Європі. Є в програмі й ідея прибрати дотації для галузевих підприємств, у тому числі для сільського господарства», - додав він.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

798