Нагнітання пристрастей довкола зовнішнього боргу України покликане виправдати згоду нової влади на всі умови МВФ.

Про це політолог Роман Сирінський заявив в ексклюзивному коментарі Forum'у. Однак, за словами експерта, навіть сам Фонд вустами свого керівництва нещодавно заявив, що Київ надто згущує фарби.

«У МВФ вважають, що в нашій ситуації немає нічого критичного і немає приводів для паніки, про що й висловилися публічно. Мабуть, навіть керівників Фонду дратує істерична риторика «переможців», спрямована на легітимацію їх воцаріння», - зазначає він.

І продовжує, що раніше екс-опозиція регулярно критикувала залучення зовнішнього і внутрішнього кредитування на потреби економіки, але як тільки прийшла до влади, то одразу ж заговорила про нові запозичення. «Тут є два моменти. Перше - зайвий раз переконуємося, що звинувачення з боку нової влади багато в чому необґрунтовані і є «грою на публіку».

Друге - що колишні опозиціонери змушені продовжувати дії колишнього керівництва країни, але при цьому огортаючи ці дії у вигідну для себе піар-обгортку. Не кажучи вже про те, що Росія за викуп єврооблігацій на $15 млрд нічого особливо не вимагала, а МВФ, по суті, хоче змінити бюджетну та соціальну систему країни», - наголошує аналітик.

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

836