Справу про захоплення Донецької обласної державної адміністрації кваліфікували як дії, спрямовані на насильницьку зміну конституційного ладу і державної влади. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

Нагадаємо, 5 березня 2014 року група осіб зробила нову спробу захоплення будівлі Донецької ОДА.

За цим фактом органами міліції було розпочато кримінальне провадження за ст. 341 КК (захоплення державних або громадських будівель або споруд), яке вже передано у слідчий відділ УСБУ в Донецькій області.

Наразі під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області змінено кваліфікацію у кримінальному провадженні за фактом захоплення держадміністрації, яке відбулося 3 березня. У діях осіб також вбачаються ознаки складу злочину, передбаченого ч. 1 ст. 109 КК України (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади). Матеріали обох кримінальних проваджень уже об'єднані.

Наразі проводяться першочергові слідчі дії, триває допит свідків подій, вивчаються матеріали, розміщені у засобах масової інформації. Хід розслідування перебуває на контролі прокуратури Донецької області.

Як повідомлялося раніше, 3 березня 2014 року група осіб організувала захоплення будівлі Донецької обласної державної адміністрації.

За цим фактом слідчим відділом ГУ МВС України в Донецькій області розпочато досудове розслідування за ст. 341 Кримінального Кодексу України (захоплення державних або громадських будівель чи споруд).

Нагадаємо, зранку 6 березня правоохоронці звільнили від проросійських активістів захоплену в середу будівлю Донецької обласної державної адміністрації .

5 березня учасники проросійського мітингу опозиції захопили будівлю обласної державної адміністрації в Донецьку.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

561