На заході Криму знята блокада українських військових частин у Саках, Новоозерному та Євпаторії, повідомив начальник кримського медіа-центру Міністерства оборони України Владислав Селезньов.

Він також повідомив, що російські військові, залишаючи озеро Донузлав на заході Криму, підірвали старий корабель «Очаків», заблокувавши тим самим вихід із бухти для українських кораблів.

«Припускаю, що нічна активність зелених чоловічків пов'язана з прибуттям у Крим міжнародних спостерігачів», - зазначає Селезньов.

Він заявив також, що «частина зелених чоловічків» залишили свої позиції на аеродромі " Бельбек", передає «УНІАН».

«Там залишилося близько двох десятків автоматників у військовій формі, які несуть службу на українській авіабазі, але в списках ЗС України не значаться», - каже Селезньов.

«У Бахчисараї слідом за зеленими чоловічками з облоги нашої військової частини знялися й активісти», - зазначає начальник медіа-центру.

При цьому, за інформацією джерела, російські військові продовжують блокувати окремі батальйони морської піхоти в Керчі та Феодосії, а також 36-ту окрему бригаду в Перевальному Сімферопольського району.

При цьому батальйон морської піхоти з Феодосії блокується не тільки підготовленими на місцевості блокпостами, а ще й 9-ма БТРами морської піхоти ЧФ РФ.

Як раніше повідомляв ForUm, цієї ночі російські військові атакували в Криму ще два підрозділи Державної прикордонної служби .

Раніше російські збройні формування заблокували вісім підрозділів української прикордонної служби.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

501