Влада Канади вирішила призупинити роботу спеціальної міжурядової комісії з розвитку економічних відносин з Росією через вторгнення російських військовослужбовців в Україну. Про це йдеться в заяві глави канадського уряду Стівена Харпера.

«Вторгнення Росії в Україну - це очевидне порушення міжнародного законодавства. Тому сьогодні я заявляю, що ми припиняємо нашу участь в Міжурядовій економічній комісії Канада-Росія, створеній з метою розвитку економічних відносин між державами», - йдеться в заяві.

Глава канадського уряду закликає президента Росії Володимира Путіна негайно вивести російські війська в місця дислокації й утриматися від подальших «провокаційних і небезпечних дій», повідомляє «УНІАН».

Канада також на прохання генерального прокурора України вирішила направити в Крим двох своїх військових спостерігачів у складі Верифікаційної місії ОБСЄ.

«Наші дії в комісії, заморожування активів корумпованих українських чиновників та участь у місії ОБСЄ - це чергові приклади нашої підтримки України, і вони реалізуються з метою стабілізації напруженої ситуації в Криму», - наголошується в заяві Харпера.

Як повідомляв ForUm, раніше Харпер розпорядився призупинити всі заплановані двосторонні контакти з російськими Збройними силами.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

222