НАТО ухвалило рішення переглянути співпрацю з Росією через дії Москви в Україні.

Про таке рішення Північноатлантичної Ради повідомив після засідання Ради Росія-НАТО генеральний секретар альянсу Андерс Фог Расмуссен на своїй сторінці в Твіттері. Засідання пройшло у середу в Брюсселі.

«Ніяких засідань на рівні цивільних або військових співробітників на сьогодні. Рішення (про подальшу співпрацю з Росією - Ред.) ухвалюватиметься на засіданні міністрів закордонних справ у квітні», - повідомив генсек альянсу.

Крім того, НАТО призупинило планування першої спільної операції: морського ескорту для американського корабля «Cape Ray», який бере участь у нейтралізації хімічної зброї Сирії», - поінформував Расмуссен про іншу складову рішення щодо Росії.

Разом із тим, НАТО має намір «тримати двері відкритими для діалогу і проводити зустрічі послів» у рамках засідання Ради Росія-НАТО, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

За словами генсека альянсу, НАТО «звернулося до російського посла, щоб донести наше послання в Москву».

«Ми вирішили інтенсифікувати відносини між НАТО і Україною. Завтра (6 березня. - Ред.) я зустрінуся з Арсенієм Яценюком (прем'єр-міністр України), щоб висловити нашу підтримку», - написав він.

Як раніше повідомляв ForUm, США вирішили припинити військові відносини з Росією через військову агресію Москви проти України.

1 березня Рада Федерації ухвалила постанову про використання Збройних сил РФ на території України на підставі звернення президента РФ, виходячи з інтересів безпеки громадян, у тому числі російських, і військового контингенту Росії, що дислокується на території України.

4 березня Верховний головнокомандувач Збройних сил Російської Федерації, президент Росії Володимир Путін віддав наказ військам і з'єднанням, які брали участь у військових навчаннях, повертатися в місця постійної дислокації.

Того ж дня Путін заявив, що наразі немає необхідності введення російських військ в Україну.

При цьому з 27 лютого озброєні люди без розпізнавальних знаків блокують і захоплюють військові і державні об'єкти в Криму.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

361