ЄС буксує щодо питання про санкції проти Росії у зв'язку з її діями стосовно України, що викликає роздратування у Білого дому, пише Федеріко Рампіні в газеті La Repubblica.

У рамках сценарію, який все більше схожий на холодну війну, Америка готує санкції проти Росії, починаючи з економічних заходів, які завдадуть удару безпосередньо по оточенню Володимира Путіна. Тим часом Європа «ховається в складках місцевості», викликаючи роздратування у Вашингтона, пише автор. Без європейців, кажуть у Білому домі, економічний ефект буде неадекватним. Навіть скликання G7 без Росії супроводжується чутками про те, що Німеччина не згодна зі скасуванням G8 та ізоляцією Москви.

«На думку Вашингтона, ЄС укотре демонструє недієздатність. Американська преса наводить приклади заяв, які робляться в Брюсселі, Берліні, Лондоні та Парижі: вони не можуть ні на що зважитися. Навіть Великобританія, яка зазвичай виступає єдиним фронтом з Америкою, висловлює незгоду з введенням економічних санкцій. Девід Камерон проти того, щоб лякати російських інвесторів, які розміщують капітали в Лондонському Сіті», - пише кореспондент.

«Без європейців санкції Вашингтона не будуть ефективними. Економічні відносини США-Росія можна назвати скромними - це якісь 40 млрд доларів на рік проти 460 млрд між ЄС і Росією. Якщо Обамі доведеться вводити санкції одному, то він ризикує подарувати російський ринок європейцям, завдавши шкоди американським багатонаціональним компаніям, таким, як Exxon, Boeing, General Motors, Procter&Gamble. На думку Обами, європейська нерішучість означає провал єдиної стратегії, націленої на передачу ЄС регіонального досьє (українського). Обама хотів би позбутися ролі світового жандарма і зайнятися домашніми справами», - йдеться в статті.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

929