Внутрішні війська МВС України спростовують інформацію російських ЗМІ про перехід севастопольського полку внутрішніх військ у підпорядкування місцевій владі, повідомляє прес-служба ВР.

«У російських ЗМІ поширюється інформація про перехід особового складу севастопольського полку внутрішніх військ у підпорядкування місцевій владі міста Севастополь. Час від часу невідомі громадяни роблять спроби вплинути на командування військової частини шляхом пропозиції фінансових винагород або тиску на їхні родини, але військовослужбовці полку не зраджували присяги на вірність українському народу і несуть службу згідно з чинним законодавством України», - наголошується в повідомленні.

1 березня Рада Федерації ухвалила постанову про використання Збройних сил РФ на території України на підставі звернення президента РФ, виходячи з інтересів безпеки громадян, у тому числі російських, і військового контингенту Росії, що дислокується на території України.

4 березня Верховний головнокомандувач Збройних сил Російської Федерації, президент Росії Володимир Путін віддав наказ військам і з'єднанням, які брали участь у військових навчаннях, повертатися в місця постійної дислокації.

Того ж дня Путін заявив, що наразі немає необхідності введення російських військ в Україну.

При цьому з 27 лютого озброєні люди без розпізнавальних знаків блокують і захоплюють військові і державні об'єкти в Криму. Кримська влада визнала, що ці загарбники - російські військові.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

541