Сформована в Україні ситуація потребує негайних стратегічних і тактичних рішень, чого не розуміє нинішня влада. Таку думку, як передає кореспондент Forum'у, під час прес-конференції висловив політичний експерт Юрій Романенко.

«Перші кроки нового уряду показують, що ці люди недооцінюють масштаб соціального зламу, що стався в Україні за останні три місяці. Тобто, ці люди з 2005-го і 2009-го року, з тієї прекрасної романтичної епохи, коли здавалося, що потік кредитних грошей з боку Заходу буде невичерпним, думають, що зараз ситуація точно така ж», - вважає Романенко.

На його думку, суспільство може негативно відреагувати на поведінку нової влади, що спровокує черговий соціальний вибух. При цьому експерт вважає, що рахунок часу, відведеного для реальної стабілізації ситуації, йде на дні.

«У цих умовах у принципі потрібно говорити про те, на чому потрібно зосередитися. Потрібно зосередитися на керованості - це ключове питання. Ключове питання на сьогодні не економіка. Ми перебуваємо в ситуації воєнного часу. Але цього багато людей ще не зрозуміли», - вважає Романенко.

«Питання стратегії і тактики в цих умовах стає ключовим. А для того, щоб була правильна стратегія і тактика, потрібен суб'єкт, який розуміє інтереси, який здатний сформулювати цілі. На сьогоднішньому етапі, на жаль, я можу констатувати, що цей переділ, який ми спостерігаємо в парламенті, дозволяє говорити, що немає такого суб'єкта. А Яценюк і всі інші лише намагаються перекласти відповідальність та прийняття рішень на зовнішніх гравців», - резюмує він.

Валентина Дудко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

670