Секретар Ради національної безпеки та оборони України Андрій Парубій наголошує, що наразі ситуація в Криму залишається дуже напруженою, а російські війська не будуть виведені з Криму. Про це він сказав сьогодні на брифінгу.

Разом із тим, підкреслив Парубій, жодна українська військова частина не перейшла на бік Збройних сил Росії.

«Жоден із наших військовослужбовців не зрадив українську присягу і не перейшов на бік Російської Федерації або самопроголошеного уряду, який є в Криму», - сказав секретар РНБО, повідомляє «УНІАН».

При цьому, як констатував Парубій, на українських військовослужбовців чиниться тиск, їм пропонувалися вищі зарплати і квартири, а також різні преференції.

Також він сподівається, що найближчими днями буде знайдений спосіб для вирішення ситуації в Криму за столом переговорів.

Парубій нагадав, що сьогодні в Криму вже перебуває місія ОБСЄ, яка моніторить ситуацію.

«Я сподіваюся, що найближчими днями буде знайдений спосіб для переговорів і вирішення ситуації в Криму за столом переговорів, щоб ми зупинили спільно можливість переростання подій у Криму в широкомасштабний конфлікт», - сказав секретар РНБО.

Він зауважив, що цей конфлікт може охопити не тільки територію Криму, і не лише територію України, але й набагато більшу територію.

«Наша спільна відповідальність, щоб цього не допустити. Це відповідальність України, держав-гарантів суверенітету і територіальної цілісності України відповідно до меморандуму - Сполучених Штатів Америки, Великобританії. І це відповідальність всіх тих, хто хоче, щоб ситуація в Криму була вирішена без збройного конфлікту», - сказав Парубій.

Як раніше повідомляв ForUm , 1 березня Рада Федерації ухвалила постанову про використання Збройних сил РФ на території України на підставі звернення президента РФ, виходячи з інтересів безпеки громадян, у тому числі російських, і військового контингенту Росії, що дислокується на території України.

4 березня Верховний головнокомандувач Збройних сил Російської Федерації, президент Росії Володимир Путін віддав наказ військам і з'єднанням, які брали участь у військових навчаннях, повертатися в місця постійної дислокації.

Того ж дня Путін заявив, що наразі немає необхідності введення російських військ в Україну.

При цьому з 27 лютого озброєні люди без розпізнавальних знаків блокують і захоплюють військові і державні об'єкти у Криму. Кримська влада визнала, що ці загарбники - російські військові.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

762