Зміна голів областей в Україні обумовлена тим, що нова влада намагається закріпити свої позиції на місцях. Таку думку в коментарі кореспондентові Forum'у висловив директор Української філії Інституту країн СНД Денис Денисов.

«Нові губернатори - це політична доцільність, через яку влада Києва намагається себе легітимізувати на південному сході й отримати важелі впливу. У Донецьку і Дніпропетровську це вже не сприйнято більшістю», - сказав Денисов.

На його думку, найнесподіваніші призначення були саме в цих областях.

«Коломойський (губернатор Дніпропетровської області. - Ред.) і Тарута (губернатор Донецької області. - Ред.) - це люди, які не мають значного авторитету серед звичайних громадян. Вони представники великого бізнесу, що негативно сприймається жителями східних областей. Великі питання викликають їхні професійні навички в адмініструванні і чиновництві. Вони обидва останні 25 років не займали посади адміністративного характеру. І як вони справлятимуться зі своїми обов'язками - це питання. В першу чергу, вони забезпечуватимуть функціонування свого бізнесу і збагачуватимуться за рахунок держави і народу», - прогнозує експерт.

Нагадаємо, 2 березня в.о. президента України Олександр Турчинов призначив главою Дніпропетровської облдержадміністрації Ігоря Коломойського, а главою Донецької ОДА Сергія Таруту.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

529