Доходи держбюджету падають через наслідки політичної кризи. Про це економіст Борис Кушнірук заявив в ексклюзивному коментарі Forum'у.

За словами експерта, в Україні продовжує падати фінансова дисципліна, порушено збір податків та інших надходжень.

«Тому проблема не в «неправильному» бюджеті, а в кризі фінансової системи, яка спричинена політичними подіями. Ще на початку лютого очікувалося, що після політичного консенсусу економіка швидко відновиться. Тепер же взагалі не ясно, коли це може статися. А на додаток до цього ще й будуть урізані соціальні статті», - зазначив він.

І додав, що перегляд держбюджету можливий до кінця березня. «Тим часом усім міністерствам рекомендовано утриматися від відкриття асигнувань на капітальні видатки. Це означає, що всі програми секторального економічного розвитку припинені, і подальша їхня доля невідома», - підсумував експерт.

Нагадаємо, уряд має намір внести секвестр державного бюджету.

«Уряд вноситиме секвестр бюджету. Попередній бюджет був ухвалений на нереальних макроекономічних показниках. Саме тому з представниками МВФ ми повинні відпрацювати макроекономічну картинку. Також він був сформований на нереальних доходах державного бюджету», - сказав прем'єр України Арсеній Яценюк.

Він додав, що за попередніми оцінками, може йтися про скорочення державного бюджету від 65 до 80 мільярдів гривень.

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

470