Державна прикордонна служба України просить уряд розглянути можливість додаткового фінансування в сумі 113 млн грн для забезпечення діяльності прикордонників у сьогоднішніх умовах. Про це, як передає кореспондент Forum'у, у ході брифінгу повідомив перший заступник голови Державної прикордонної служби України Павло Шишолін.

Він повідомив, що звернувся до прем'єр-міністра України за дорученням голови Держприкордонслужби для того, щоб забезпечити деякі аспекти діяльності прикордонників у бойових умовах.

«Ми повинні угруповання сил та засобів, які створені для гарантування національної безпеки держави, забезпечити всім необхідним. Люди не повинні відчувати дискомфорт, цілодобово несучи службу з охорони державного кордону. І, незважаючи на вкрай складну економічну ситуацію, і ми це розуміємо, але просимо в уряду додаткове фінансування для прикордонників, яке минулого року під час формування бюджету з нас через певні обставини було знято», - сказав він.

За словами Шишоліна, Держприкордонслужба подала всі пропозиції, всі розрахунки і вони узгоджені з міністерством фінансів.

«43 млрд грн ми просимо перенести з 2 кварталу на 1 квартал. І перспективно просимо розглянути питання (внесення змін - Ред.) до бюджету щодо додаткових коштів», - сказав він.

За його словами, це сума повинна скласти 113 млн грн.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

285