МВС потрібно боротися з бандитами, а не союзниками Майдану. Таку думку в коментарі Forum'у висловив політолог Володимир Цибулько, коментуючи той факт, що МВС оголосило заходи щодо добровільної здачі вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухових речовин і спеціальних засобів, у тому числі неправомірно вилучених у правоохоронних органів та спеціальних служб.

«Якщо Авакову дійсно вдасться реформувати міліцію, і люди відчують себе захищеними слугою народу, то в це можна гратися. А так, думаю, це буде комедією. Не роззброяться люди так просто. Зараз немає впевненості, що вдасться швидко перемогти бандитизм на вулицях. Потрібно не з союзниками Майдану боротися, а з бандитами», - вважає він.

Крім того, за словами політолога, в Україні є збройні радикали. «Завдяки їм влада і перемогла. І ось тепер потрібно шукати спосіб, як таких людей не «відшити» - знайти спосіб співіснування з ними. Просто подякувати, мовляв «мавр зробив свою справу, мавр може йти», сказати «ви більше не потрібні» - це буде неправильно. За останні місяці сформувалися структури, і вони можуть піти в підпілля», - застеріг він.

Нагадаємо, міністерство внутрішніх справ України з 4 по 21 березня проводить заходи щодо добровільної здачі вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухових речовин та спеціальних засобів, у тому числі неправомірно вилучених у правоохоронців і спецслужб.

«Незаконне зберігання зброї, боєприпасів, вибухівки - це злочин, за який законодавством передбачена кримінальна відповідальність. Громадяни, які добровільно звернулися до міліції з метою здачі зброї, звільняються від кримінальної відповідальності», - зазначили в МВС.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

298