У неділю, 2 березня, в Одеський загін морської охорони було передислоковано 12 одиниць корабельно-катерного складу Севастопольського та Ялтинського загонів морської охорони. Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

«Наразі корабельно-катерний склад перебуває в акваторії Одеського морського порту біля причалів Одеського загону морської охорони. Найближчим часом ці кораблі і катери планується ввести до складу Одеського загону морської охорони. Вони будуть задіяні в охороні територіального моря і виключної (морської) економічної зони України», - йдеться в повідомленні.

У Держприкордонслужбі пояснили, що такі дії були продиктовані необхідністю збереження життя та здоров'я особового складу, запобігання захопленню кораблів, озброєння і техніки.

Як раніше повідомляв ForUm, 1 березня Рада Федерації ухвалила постанову про використання Збройних сил РФ на території України на підставі звернення президента РФ,виходячи з інтересів безпеки громадян, у тому числі російських, і військового контингенту Росії, що дислокується на території України.

4 березня Верховний головнокомандувач Збройних сил Російської Федерації, президент Росії Володимир Путін віддав наказ військам і з'єднанням, які брали участь у військових навчаннях, повертатися в місця постійної дислокації.

Того ж дня Путін заявив, що наразі немає необхідності введення російських військ в Україну.

При цьому з 27 лютого озброєні люди без розпізнавальних знаків блокують і захоплюють військові та державні об'єкти в Криму. Кримська влада визнала, що ці загарбники - російські військові.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

775