Центральна виборча комісія на сьогоднішньому засіданні затвердила кошторис за бюджетною програмою «проведення виборів Президента України» на 2014 рік на загальну суму 1 млрд 965 млн 500 тис. грн.

Водночас у ЦВК вважають, що можна заощадити до 770 млн грн на позачергових виборах Президента.

За словами члена ЦВК Жанни Усенко-Чорної, прийнятий за основу проект закону про внесення змін до закону про вибори Президента, що дозволяє, в тому числі, значно заощадити кошти, які були виділені і затверджені в кошторисі ЦВК, повідомляє «УНІАН».

«В цілому, така економія може досягти 770 млн грн... Таким чином, нам вдасться провести вибори майже за ті ж кошти, які були витрачені на підготовку і проведення чергових виборів Президента в 2010 році», - сказала Усенко-Чорна.

За її словами, така економія, зокрема, забезпечується шляхом скорочення кількості членів дільничних виборчих комісій з двох до одного від кожного з кандидатів у президенти, а також за рахунок скорочення термінів повноважень окружних та дільничних виборчих комісій.

Нагадаємо, 25 лютого в Україні стартувала виборча кампанія з дострокових президентських виборів, які відбудуться 25 травня.

22 лютого Верховна Рада ухвалила постанову «Про самоусунення Президента України від виконання конституційних повноважень». Цією постановою призначаються позачергові вибори Президента на 25 травня 2014 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1056