Генеральна прокуратура України подала в Окружний адміністративний суд Києва позов про скасування низки незаконних рішень, ухвалених Верховною Радою Автономної Республіки Крим. Про це повідомляє Відділ взаємодії із ЗМІ прес-служби ГПУ.

«Зокрема, це рішення про висловлення недовіри Раді міністрів Криму та припинення її діяльності, призначення Сергія Аксьонова на посаду голови Ради міністрів Криму, а також про організацію і проведення республіканського (місцевого) референдуму з питань удосконалення статусу та повноважень автономії», - сказано в повідомленні.

За інформацією ГПУ, проведеною перевіркою встановлено, що зазначені акти ухвалені з порушенням вимог ст. 2, 19, 136, 137 Конституції України, ст. 37 Конституції АР Крим, п. 21 год 2 ст. 9 Закону України «Про Верховну Раду Автономної Республіки Крим» та ст. 7 Закону України «Про Раду міністрів Автономної Республіки Крим».

Крім цього, позов про визнання протиправними та скасування ухвалених органами місцевого самоврядування рішень, які містять ознаки посягання на територіальну цілісність і недоторканність України пред'явлено також прокуратурою м. Севастополя, додали в ГПУ.

Нагадаємо, виконувач обов'язків Президента України, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов видав указ про незаконність обрання Сергія Аксьонова главою кримського уряду.

27 лютого новим прем'єром Автономної Республіки Крим був призначений депутат Верховної ради Криму, лідер партії «Руська єдність» Сергій Аксьонов.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

961