Будапештські угоди про гарантії територіальної цілісності України в обмін на виведення ядерних сил не можуть поширюватися на нову владу в Києві, яка прийшла в результаті революції, вважає президент РФ Володимир Путін.

«Коли ми вказуємо, що це антиконституційний переворот (в Україні. - Ред.), то нам кажуть: ні, це не збройне захоплення влади, це революція. А якщо це революція, то тоді мені важко не погодитися з деякими нашими експертами, які вважають, що на цій території виникає нова держава», - сказав Путін, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«А з цією державою, ні стосовно цієї держави ми ніяких зобов'язуючих документів не підписували», - зазначив президент РФ.

Він навів при цьому аналогію з подіями 1917 року в Росії, коли в результаті революції розпалася Російська імперія, і виникла нова держава.

Як раніше повідомляв ForUm , 1 березня Рада Федерації ухвалила постанову про використання Збройних сил РФ на території України на підставі звернення президента РФ, виходячи з інтересів безпеки громадян, у тому числі російських, і військового контингенту Росії, що дислокується на території України.

Верховний головнокомандувач Збройних сил Російської Федерації, президент Росії Володимир Путін віддав наказ військам і з'єднанням, які брали участь у військових навчаннях, повертатися в місця постійної дислокації.

Будапештський меморандум, укладений у 1994 році між Україною, США, Росією і Великобританією, містить пункти, які надають Україні гарантії її суверенітету та безпеки.

Згідно з Меморандумом, США, РФ і Великобританія зобов'язалися, зокрема, поважати незалежність, суверенітет та наявні кордони України; утримуватися від погрози силою та її застосування проти територіальної цілісності та політичної незалежності України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1305