Займатися мовним питанням в той час, коли країна перебуває у непростій ситуації, можуть тільки клієнти психлікарні. Таку думку в коментарі кореспондентові Forum'у висловила юрист Тетяна Монтян.

«Верховна Рада існує у нас в паралельній реальності. Коли все йде під укіс, вони займаються дурницями, скасовують «мовний закон». По-моєму, в Раді всі люди тяжко хворі і за ним плаче психіатр. Тому що в сформованій ситуації в країні займатися «мовним законом» можуть тільки клієнти психлікарні ім. Павлова», - заявила вона.

Монтян зазначила, що замість негайного відкриття реєстрів, кадастрів, реформування цивільного законодавства і замість того, щоб займатися масою інших корисних речей, в тому числі зміною виборчого законодавства, парламентарі збираються писати новий мовний закон.

«Це нормальні люди?» - поцікавилася юрист.

Як раніше повідомляв ForUm, 23 лютого народні депутати скасували закон «Про засади державної мовної політики» від 3 липня 2012 року, який передбачав можливість офіційної двомовності в регіонах, де чисельність нацменшин перевищує 10%.

Виконувач обов'язків Президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов не підписуватиме рішення парламенту щодо скасування закону «Про мову».


Дарина Шварцман,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

863