Причини, через які низка українських регіонів відхрестилися від нового уряду в Києві, а у Криму більша частина населення сприймає Росію як свого захисника, слід шукати в фатальних помилках українського уряду і Верховної Ради, пише оглядач німецького журналу Der Spiegel Уве Клусманн, повідомляє «Інопреса».

Перша помилка - те, що Рада під тиском праворадикальних вуличних бійців, що дивним чином «охороняють» її зовні, скасувала закон, що гарантує статус російської мови на Сході та Півдні.

Другою же помилкою, на думку журналіста, стало невиконання новим урядом угоди від 21 лютого, підписаної, з одного боку, Арсенієм Яценюком, а з іншого - Франком-Вальтером Штайнмайєром, Радославом Сікорським і Лораном Фабіусом. Воно передбачало створення «перехідного уряду національної єдності», до якого за логікою повинні були увійти представники російськомовних регіонів, що становлять більше третини країни, але замість них посади міністрів зайняли члени правоекстремістської партії «Свобода», що прославляє солдатів дивізії СС «Галичина» та українських колабораціоністів, які воювали на боці нацистської Німеччини.

Представникам «Свободи» в новому українському Кабміні дісталося відразу кілька посад міністрів, посада віце-прем'єра і генпрокурора - останню зайняв соратник лідера партії Тягнибока Олег Махніцький, повідомляє автор. Крім того, згідно з підписаною угодою, нова влада протягом 48 годин мала провести роззброєння всіх незаконних збройних формувань на кшталт «Правого сектору», що виступає як проти Росії, так і проти ЄС, але це також не було виконано.

У результаті, підсумовує Клусманн, російськомовне населення Криму піднялося проти центральної влади в Києві ще до того, як Путін віддав наказ російським військовим. Штайнмайєр, Сікорський і Фабіус могли б поскаржитися на невиконання угоди, зазначає автор.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1076