Служба безпеки України порушила 11 кримінальних проваджень щодо подій у Криму та низці областей України. Про це заявив глава відомства Валентин Наливайченко.

«Порушено 11 кримінальних проваджень виключно в межах компетенції СБУ. Зареєстровані кримінальні провадження за статтями 109, 110 (Кримінального кодексу). Переважно вони стосуються посягання на територіальну цілісність і захоплення державної влади. Йдеться про захоплення військовим або напіввійськовим способом влади в Криму та в деяких областях нашої держави», - цитує Наливайченка «УНІАН».

Він повідомив, що розслідуванням керує Генеральна прокуратура, а СБУ вживає всіх заходів з метою припинення незаконної діяльності у цих регіонах, а також з метою припинення незаконної фінансової діяльності ватажків кримінальних груп, які діють у цих регіонах.

«Ці люди, які організовують, підбурюють і фінансують подібні акції, будуть виявлені. Також СБУ виявлятиме і зовнішніх підбурювачів цих акцій, які перебувають за межами України», - заявив в.о. глави відомства.

Також Наливайченко зазначив, що окреме кримінальне провадження порушено в рамках подій у Донецькій області.

Нагадаємо, 3 березня учасники проросійського мітингу опозиції захопили будівлю обласної державної адміністрації в Донецьку.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

792