Всі військові частини і кораблі Збройних сил України в Криму виконують накази Міністерства оборони та Генерального штабу Збройних сил України, повідомляє прес-служба Міноборони.

«Російська Федерація продовжує поширювати через засоби масової інформації та в мережі Інтернет неправдиву інформацію про «перехід військових частин Збройних сил України, які дислокуються на території АР Крим, на бік «кримського уряду», намагаючись таким чином виправдати свої протиправні дії на території суверенної держави. У зв'язку з цим Управління преси та інформації Міністерства оборони України вкотре підкреслює, що ця інформація абсолютно не відповідає дійсності», - йдеться в повідомленні.

У МОЗ підкреслили, що жодна військова частина, жоден гарнізон або корабель Збройних сил України не виконав ультиматуму російських військових здати зброю і присягнути так званому «уряду Криму» чи залишити місце дислокації. Території військових частин перебувають під контролем українських військовослужбовців.

Не зафіксовано також випадків дезертирства українських військових у Криму, крім факту зради колишнього командувача ВМС ЗС України Дениса Березовського.

«Пропозиції, що надходять від різних «представників влади Криму» про приєднання до неіснуючих «збройних сил автономії», українськими військовослужбовцями навіть не розглядаються. Так, військовослужбовці Севастопольської бригади тактичної авіації імені Олександра Покришкіна, яка нібито «перейшла на бік влади Криму», сьогодні вранці після ритуалу підняття Державного прапора України, колоною, без зброї, відбули на свої робочі місця на аеродром», - зазначили в Міноборони.

За словами командира бригади полковника Юлія Мамчура, їх зустріли озброєні російські військовослужбовці без розпізнавальних знаків на бойовій техніці. «Щоб зупинити колону, вони зробили кілька пострілів з автоматів вгору. Після переговорів полковника з одним із командирів російських військових, які блокують аеродром, був узгоджений допуск на робочі місця близько 15 українських військовослужбовців з числа зміни щодо забезпечення життєдіяльності аеродрому», - підкреслили в міністерстві.

Управління преси та інформації Міністерства оборони України зазначає, що особовий склад дислокованих на території Криму військових частин Збройних сил України, заблокованих озброєними особами, зберігає витримку і намагається шляхом переговорів не допустити кровопролиття, розуміючи всю відповідальність за мир в Україні.

Як раніше повідомляв ForUm, 1 березня Рада Федерації ухвалила постанову про використання Збройних сил РФ на території України на підставі звернення президента РФ, виходячи з інтересів безпеки громадян, у тому числі російських, і військового контингенту Росії, що дислокується на території України.

Верховний головнокомандувач Збройних сил Російської Федерації, президент Росії Володимир Путін віддав наказ військам і з'єднанням, які брали участь у військових навчаннях, повертатися в місця постійної дислокації.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

904