Українським військовим, заблокованим у військових частинах у Криму, за необхідності привозять продукти харчування. Про це, як передає кореспондент Forum'у, на брифінгу у Верховній Раді заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Андрій Парубій.

«Насправді блокування наших частин є умовним, тому що у нас є можливість підвозити на територію частин харчування», - зазначив він.

Парубій заявив, що сьогодні Генеральний штаб ЗСУ займається тим, щоб забезпечити особовий склад усіх військових підрозділів у Криму всім необхідним. За словами секретаря РНБО, це відбувається безперешкодно.

У той же час він наголосив, що тиск, який чиниться на українців, є більш психологічним, але тим не менш вони залишаються вірними присязі та своєму народові.

Як раніше повідомляв ForUm, 1 березня Рада Федерації ухвалила постанову про використання Збройних сил РФ на території України на підставі звернення президента РФ, виходячи з інтересів безпеки громадян, у тому числі російських, і військового контингенту Росії, що дислокується на території України.

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Андрій Парубій вважає, що план Росії провалений і Україна збереже територіальну цілісність.

3 березня спікер Державної думи Сергій Наришкін заявив, що поки необхідності в реалізації права на використання Збройних сил Росії в Україні немає.

Валентина Дудко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

779