Місія ОБСЄ вирушить до Криму вже найближчим часом. Про це, як передає кореспондент Forum'у, у ході брифінгу у Верховній Раді заявив секретар РНБО Андрій Парубій.

«В Україну прибула місія ОБСЄ, яка вже буквально найближчим часом поїде на кримський півострів для того, щоб моніторити там ситуацію, що відбувається біля наших військових частин», - сказав він.

Також, за словами Парубія, проходять активні переговори зі США, які є гарантами незалежності України, недоторканності її кордонів, а також з Великобританією. «Переговори ведуться не тільки про економічну співпрацю», - зазначив секретар РНБО.

У той же час він підкреслив, що ситуація в Криму залишається важкою, але українські військові роблять все можливе для того, щоб вона не загострювалася.

Як раніше повідомляв ForUm , 1 березня Рада Федерації ухвалила постанову про використання Збройних сил РФ на території України на підставі звернення президента РФ, виходячи з інтересів безпеки громадян, у тому числі російських, та військового контингенту Росії, що дислокується на території України.

4 березня Верховний головнокомандувач Збройних сил Російської Федерації, президент Росії Володимир Путін віддав наказ військам і з'єднанням, які брали участь у військових навчаннях, повертатися в місця постійної дислокації.

Валентина Дудко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

693