На думку Віктора Медведчука, представники української влади мають взяти на себе зобов'язання щодо захисту і реалізації прав, свобод та інтересів українських громадян, які проживають у південно-східних регіонах країни. Про це політик написав у своєму блозі.

«Переконаний, що відповідальні політики не можуть закривати очі на те, що багато громадян у грудні минулого року вийшли на площі, щоб домогтися реалізації своїх громадянських прав, викорінити корупцію, побудувати по-справжньому демократичну державу. Але злочинним було би закривати очі й на те, що наслідком подій останніх трьох місяців з вини попередньої влади виявилося зростання політичного радикалізму і екстремізму. Багато громадян України обґрунтовано бояться за своє життя та життя родини», - написав лідер «Українського вибору».

Він упевнений, що відповідальні люди у владі «повинні взяти на себе зобов'язання щодо захисту і реалізації прав, свобод та інтересів українських громадян, які проживають у південно-східних регіонах країни».

Для цього, на думку Медведчука, необхідно: підготувати зміни до Конституції України, в яких буде забезпечено розширення прав регіонів, аж до виборів голів регіонів і бюджетного федералізму; ключові рішення з питань зовнішньої і внутрішньої політики приймати виключно на загальнонаціональних референдумах.

Крім того, лідер «Українського вибору» вказав на необхідність проведення під міжнародним контролем чесних демократичних виборів президента, Верховної Ради і місцевих рад.

Проводити гуманітарну політику, на думку Медведчука, необхідно керуючись виключно європейськими нормами, рекомендаціями і міжнародними зобов'язаннями, які взяла на себе Україна в гуманітарній сфері.

Також політик закликає провести в найкоротші терміни повне роззброєння всіх незаконних формувань.

«Люди в нашій країні не повинні бути поділені на переможців, яким дозволено все, і переможених, чиї права порушуються, а інтереси ігноруються. Це - головний ключ до миру та цілісності України», - упевнений Медведчук.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

784