Ніяких змін у частині звільнення кримської території російськими військовослужбовцями, незважаючи на указ президента Росії Володимира Путіна про припинення військових навчань Західного і Центрального військових округів біля українського кордону, не спостерігається.

Про це в коментарі Forum'у повідомив помічник глави Державної прикордонної служби Сергій Астахов.

«У Криму як була ситуація вкрай гостра і критична, так і залишається. Там ніяких змін не відбувається: ні щодо блокування наших підрозділів, ні щодо їх звільнення, ні щодо фізичної присутності цих військовослужбовців у наших підрозділах. Нічого не змінилося. Вони як і раніше перебувають (там - Ред.) і виконують невідомо чиї накази», - повідомив Астахов.

Інформації про збільшення або зменшення кількості російських військових і техніки в межах сухопутних державних кордонів України, за його словами, Держприкордонслужба поки не має. Однак він зазначив, що від жителів, які перетинають кордон, подібна інформація надходила і прикордонники враховують її у повсякденній службі.

«Візуально ми не спостерігаємо на нашому східному кордоні з РФ накопичення військових Росії», - зазначив він.

«Відходять вони, виконують наказ про відхід від кордону (України - Ред.) чи ні, у нас на цю секунду такої інформації немає», - резюмував Астахов.

За його словами, це стосується кордонів з Росією у Донецькій, Харківській, Луганській областях.

«На російській прикордонній території ця техніка знаходиться, оскільки вони там проводили кілька днів військові навчання. Безпосередньо на кордон вони не виходили. Ми їх не бачили», - сказав Астахов.

Як повідомляв ForUm, верховний головнокомандувач Збройних сил Російської Федерації, президент Росії Володимир Путін віддав наказ військам і з'єднанням, які брали участь у військових навчаннях, повертатися в місця постійної дислокації.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

863