Захід категорично не втручатиметься у військово-стратегічному плані в те, що відбувається в Україні. Таку думку в коментарі Forum'у висловив ізраїльський політолог, публіцист, громадський діяч Авігдор Ескін.

«Захід категорично не втручатиметься у військово-стратегічному плані в те, що відбувається в Україні. Це не є секретом для лідерів України. Американці самі неодноразово попереджали, що не втручатимуться у військовому сенсі в конфлікти на території колишнього СРСР», - заявив він.

Крім того, Ескін упевнений, що економічні кроки проти Росії матимуть радше символічний і декларативний характер.

«Поки Європа залежна від постачання газу з Росії, ніяких істотних спроб бойкоту Росії не передбачається. До цього треба додати і певне розчарування на Заході в поведінці сил, що прийшли до влади. Телекомпанія Бі-Бі-Сі, багато газет на Заході зазначають, що разом із шанованими Яценюком і Кличком до влади в Україні прийшли сили, які називають своїми героями нацистських злочинців. Це неприйнятно не тільки для Кремля, але і для англійців з французами», - пояснив політолог.

«Що стосується економічної допомоги Україні, то ситуація була патовою. МВФ не виділить кредитів без виконання певних умов, а Україна виконати не може. Можливо, Захід і США залучать 2-3 мільярди доларів. Але не більше того. І тоді виходить абсурдна ситуація. Пані Нуланд повідомила днями, що США витратили на Майдан і всю кампанію довкола нього 5 мільярдів доларів. Якщо б ці гроші були вкладені в українську економіку 4 місяці тому, то Янукович виконав умови Заходу щодо зближення з ЄС, а на виборах його шанси перемогти були невеликі в будь-якому разі. Але все пішло в іншому напрямку», - резюмував він.


Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

959