Російська сторона порушила двосторонні угоди з Україною про кількісний склад військовослужбовців ЧФ РФ, заявляють у Міністерстві закордонних справ України.

«Заяви представника РФ в ООН Віталія Чуркіна на засіданні Радбезу ООН про те, що Росія може сконцентрувати до 25 тисяч військовослужбовців у складі ЧФ РФ, не відповідають дійсності», - повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс, коментуючи відповідні слова Чуркіна.

Український дипломат пояснив, що чинні двосторонні угоди передбачають максимальну чисельність російських військовослужбовців на території України до 25 тисяч, однак із них 1987 військовослужбовців - це чисельність морської піхоти та морської авіації наземного базування, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Зараз кількість морської піхоти та морської авіації наземного базування суттєво перевищує цю цифру», - підкреслив Перебийніс.

Він вказав на той факт, що будь-яке збільшення кількості військовослужбовців і будь-яке пересування, у тому числі військової техніки ЧФ РФ, має відбуватися виключно за погодженням з українською стороною.

«Це свідчить про те, що військовослужбовці ЧФ РФ ніяк не можуть пересуватися де завгодно на території Криму, та ще й зі зброєю, без узгодження з українською стороною», - зазначив він.

Як раніше повідомляв ForUm , 1 березня Рада Федерації ухвалила постанову про використання Збройних сил РФ на території України на підставі звернення президента РФ, виходячи з інтересів безпеки громадян, у тому числі російських, та військового контингенту Росії, що дислокується на території України.

4 березня Верховний головнокомандувач Збройних сил Російської Федерації, президент Росії Володимир Путін віддав наказ військам і з'єднанням, які брали участь у військових навчаннях, повертатися в місця постійної дислокації.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

416