Військо польське не приведене у стан підвищеної бойової готовності, оскільки для цього немає підстав, повідомив у вівторок прес-секретар міністерства оборони Польщі Томаш Семоняк.

Коментуючи інформацію про переміщення польських військ, він пояснив, що «це відбувається в рамках навчань, а не у зв'язку з ситуацією в Україні», передає «Інтерфакс-Україна».

«Міністерство оборони Польщі категорично відкидає інформацію, що з'явилася в ЗМІ, про переміщення польських військ, які могли би бути пов'язані з нинішньою ситуацією в Україні. Переміщення техніки і солдатів, про що інформують ЗМІ, має звичайний плановий характер, воно пов'язане з навчаннями підрозділів. Реалізація завдань з навчання, як і місце проведення навчань, не має зв'язку з нинішньою військово-політичною ситуацією. Приводів для приведення Війська польського в стан підвищеної бойової готовності не існує», - йдеться в заяві міністерства оборони Польщі.

У той же час, на слова Семоняка, «ми повинні бути готові до того, що ця криза не буде короткою, а ситуація буде напруженою, і суперечливі повідомлення, які надходять, є тому доказом».

Як повідомляв ForUm, Верховний головнокомандувач Збройних сил Російської Федерації, президент Росії Володимир Путін віддав наказ військам та з'єднанням, які брали участь у військових навчаннях, повертатися в місця постійної дислокації.

27 лютого МЗС вручив тимчасовому повіреному РФ в Україні Андрію Воробйову ноту з проханням утриматися від пересування поза дислокацією військових підрозділів ЧФ РФ, тимчасово розташованих на території України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

461