Міністр молоді та спорту України Дмитро Булатов прийняв рішення бойкотувати ХІ зимові Паралімпійські ігри у Сочі. Про це повідомляє прес-служба Міністерства.

«Я як міністр молоді та спорту України офіційно повідомляю про прийняте мною рішення особисто бойкотувати ХІ зимові Паралімпійські ігри в м. Сочі у зв'язку з агресією Російської Федерації», - заявив Булатов.

Він нагадав, що Національний паралімпійський комітет наразі не прийняв остаточного рішення щодо участі паралімпійської збірної в іграх, відкриття яких заплановано на 7 березня 2014 року в Сочі.

«Національна паралімпійська команда України - одна з найсильніших команд у світі, в першу чергу в таких видах спорту, як біатлон і лижні гонки. З нашою командою пов'язані яскраві спогади та високі досягнення. Про це свідчать результати останнього чемпіонату світу минулого року, на якому Україна посіла друге місце після Росії», - заявив міністр.

Він також підкреслив, що «плекає останню надію на те, що російська влада усвідомить свою відповідальність як країни-організатора зимової Паралімпіади».

«Я особисто, спортсмени-паралімпійці та Національний паралімпійський комітет сподіваємося, що керівництво Росії усвідомлює міру відповідальності перед світовим співтовариством і зупинить агресію проти України», - заявив міністр.

Нагадаємо, Національний паралімпійський комітет України заявив про готовність бойкотувати зимові Паралімпійські ігри 2014 року в Сочі, якщо війська Російської Федерації не виведуть з території країни.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

486