Верховний головнокомандувач Збройних сил Російської Федерації, президент Росії Володимир Путін віддав наказ військам і з'єднанням, які брали участь у військових навчаннях, повертатися в місця постійної дислокації.
 
Про це заявив журналістам прес-секретар глави російської держави Дмитро Пєсков, повідомляє РІА «Новости».
 
 

За словами Пєскова, напередодні, після того як Путіну було представлено доповідь про успішне проведення навчань, «верховний головнокомандувач ЗС РФ, президент Росії Володимир Путін віддав наказ військам та з'єднанням, які брали участь у військових навчаннях, повертатися в місця постійної дислокації».

Як раніше повідомляв ForUm, 1 березня Рада Федерації ухвалила постанову про використання Збройних сил РФ на території України на підставі звернення президента РФ, виходячи з інтересів безпеки громадян, у тому числі російських, та військового контингенту Росії, що дислокується на території України.

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Андрій Парубій вважає, що план Росії провалений і Україна збереже територіальну цілісність.

3 березня спікер Державної думи Сергій Наришкін заявив, що поки необхідності в реалізації права на використання Збройних сил Росії в Україні немає.

Рада ЄС з питань закордонних справ у своїх висновках вимагала від Росії вивести свої війська з території України і розпочати негайні переговори з Києвом.

Постійний представник РФ в ООН Віталій Чуркін заявив, що задіяти збройні сили РФ для відновлення порядку в Україні президента Росії Володимира Путіна закликав Віктор Янукович.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1430