Сумський прикордонний загін заявляє, що повідомлення російських ЗМІ про потік біженців з України не відповідають дійсності. Про це повідомили у прес-службі Сумського прикордонного загону.

Згідно з повідомленням, наприклад, у міжнародному пункті пропуску «Бачівськ», що знаходиться на трасі Київ-Москва, автомобільний великоваговий і легковий транспорт оформляється без черг та ажіотажу як на в'їзд в Україну, так і на виїзд, повідомляє «УНІАН».

«Наразі пункт пропуску «Бачівськ» функціонує в штатному режимі. Здійснюється прикордонний контроль та інші формальності. Жодних біженців тут не було і немає», - повідомив перший заступник начальника відділу прикордонної служби «Сопич» майор Володимир Прихарчук.

За його словами, є взаємодія з російськими прикордонниками. Вони теж працюють у штатному режимі. Конфліктних ситуацій немає. У той же час прикордонники несуть службу зі зброєю.

Нагадаємо, російський «Перший канал» розповів у неділю, 2 березня, про «посилення потоку мігрантів з України в Росію», а проілюстрував це повідомлення чергами автомобілів на кордоні України з Польщею. Як повідомляється в сюжеті, за останні два тижні «тікаючи від заворушень» з України в Росію виїхали вже близько «140 тисяч осіб».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1072